Om Fri Fart 

Fri Fart har sedan starten 2005 vuxit till ett av Sveriges största evenemang för klassiska motorbåtar. Evenemanget har uppmärksammats i andra Skandinaviska länder – och även på andra sidan Atlanten. Se till exempel denna artikel hos Woodyboater: www.woodyboater.com

2014 firades 10-årsjubileum. I samband med det flyttades Fri Fart från Göta kanal in till Linköpings city. Knappt 50 av Skandinaviens alla veteranbåtsentusiaster samlas sedan dess på Kinda kanal mitt i stan för att visa upp sina snabbgående klassiska båtars högfartsegenskaper.

Under dagen körs två uppvisningsrace, där båtarna först paraderar för presentation för att sedan dra förbi publiken i full fart. Båtarna ligger även förtöjda vid kaj för närmare beskådande. Hit kommer entusiaster som lagt ner sin själ för att kunna visa upp sina båtar i nära nog nyskick.

Sedan 2016 ger vi även klassiska bilar större utrymme under evenemanget. Vi började i liten skala med utställning av 100-talet bilar och uppvisning med ett tiotal. Till 2017 kommer vi att bygga vidare på detta och även ge plats för ett större antal bilar i en så kallad regularitytävling. En konbana längs Södra Stånggatan ska köras på så lika tid som möjlig i två åk.

Share This